Sponsorointi ja Media

+358 40 823 9039

Uusi seikkailu odottaa – Ocean Globe Race jatkuu Kapkaupungista Aucklandiin

Purjehdusmaailman katseet kääntyvät jälleen eteläiselle pallonpuoliskolle, kun Ocean Globe Race -purjehtijat valmistautuvat seuraavaan etappiin – haastavaan matkaan Kapkaupungista Aucklandiin. 7250 mailin matka on todellinen merenkulkijan osaamisen ja rohkeuden testi. Eteläisellä valtamerellä veneitä ja niiden tiimejä tulevat koettelemaan niin 40 solmun nopeudella puhaltavat tuulet, rajut myrskyt kuin myös useisiin metreihin kohoavat, raivokkaat aallot.

Kuva: Alvin Hirner

Ensimmäisen etapin voiton jälkeen Spirit of Helsinki nostaa purjeet ylös täynnä itsevarmuutta, luottamusta ja nöyrää kunnioitusta etelämeren olosuhteita kohtaan.  Veneen kapteenin,  Jussi Paavosepän sanoin: ”Lähdemme suurella kunnioituksella Etelänmeren ensimmäiselle osuudelle. Luvassa on kovempia tuulia, suurempia aaltoja – yhtenäinen tiimimme on valmis kohottamaan purjeet ja suuntaamaan uuteen seikkailuun.”

Haastavalla osuudella mitataan uudella tavalla venekuntien kykyä navigoida, ennakoida sääolosuhteita ja tehdä nopeitakin päätöksiä. Arviolta seuraavan viiden viikon aikana kilpailijat tulevat kohtaamaan uudenlaisista olosuhteista johtuvia teknisiä ja taktisia haasteita, joiden ratkaiseminen vaatii taitoa ja osaamista sekä yksilö- että tiimitasolla. Haastavalla osuudella on mahdollista, että veneissä nitisee ja natisee vanttiruuvien lisäksi myös muutkin asiat.  

Kuva: Susanne Nyman

Kun kilpailijat tänään suuntaavat merelle, on heidän tarkkailtava paitsi olosuhteita ja kilpakumppanien ratkaisuita, niin myös omaa itseä. Juuri tässä piilee purjehduksen syvin olemus – parhaimmillaan, ja pahimmillaan, se on koettelemus, jonka aikana matkaa ei tehdä pelkästään merellä ja merikortilla, vaan myös oman pään sisällä. Se joukkue, joka onnistuu tässä parhaiten on vahvoilla, kun katsotaan mikä venekunta laskee ensimmäisenä ankkurinsa Aucklandiin.

Spirit of Helsingin miehistö Ocean Globe Racen toisella legillä: 

Jussi Paavoseppä, Matti Anttila, Jouko Kallio, Ian Herbert-Jones, Tommi Uksila, Hilla Paananen, Veera Toivanen, Aaro Immonen, Mika Von Svetlick, Ata Kaukonen ja Topi Simola.

Kuva: Susanne Nyman

”Friski myättäst” Spirit of Helsingin miehistölle ja kaikille muille kilpailijoille. Purjeet ylös ja kohti Aucklandia!

Related Posts

Legipurjehtijan malttamaton odotus – Jyrki Korhonen